17 december 2021
19:30

HC Örnen

Referat: Charlottenbergs HC - HC Örnen

HC Örnen förlorade tyvärr i årets sista match borta mot Charlottenbergs HC. Slutresultatet skrevs till 5-3 i hemmalagets favör under fredagskvällen.

HC Örnen fick en allt annat än bra start då Charlottenberg redan efter 29 sekunder kunde sätta 1-0 bakom Adrian Wallenborg i Örnenkassen. Detta efter att HC Örnen gått bort sig en aning i anfallszon och kunde släppa till ett 2 mot 1 läge vilket hemmalaget förvaltade på bästa sätt. Cirka åtta minuter senare var det återigen dags för hemmalaget att göra mål då man gör mål i powerplay och får en ledning med 2-0. HC Örnen kommer inte alls upp i normal standard och lyckas inte riktigt skapa några vassare chanser mot Charlottenbergs målbur. Trots detta reducerar HC Örnen till 2-1 efter att Hampus Lindén med fem minuter kvar att spela av den första perioden lyckas överlista Tobias Nilsson i Charlottenbergs mål. Ställningen är således 2-1 efter den första perioden.

Den andra perioden är ganska chansfattig överlag, men HC Örnen gör trots detta en bättre period än den första. Charlottenberg gör det svårt för HC Örnen att ta sig mot mål och problemen att skapa riktigt farliga lägen gör sig påmind under hela matchen. Det är Charlottenberg som gör periodens enda mål när man återigen lyckas förvalta ett powerplay och ställning är 3-1 inför den tredje perioden.

Den tredje perioden börjar betydligt bättre för HC Örnens del då Tobias Bergström sätter 3-2 med ett handledsskott från blålinjen efter 2:42 av perioden. Glädjen blir dock kortvarig för HC Örnen då Charlottenberg endast tre minuter senare lyckas göra 4-2 och ger HC Örnen en rejäl utmaning för att ta sig ikapp resultatmässigt. HC Örnen lyckas skapa match av det hela då man i bytet efter, endast 30 sekunder, efter Charlottenbergs mål reducerar till 4-3 efter att Jimmy Svedberg serveras öppet mål av Hampus Lindén. Efter detta får HC Örnen en del lägen i powerplay och man spenderar en hel del tid i offensiv zon, tyvärr utan att få utdelning. Istället är det Charlottenberg som sätter spiken i kistan i öppet mål med endast två sekunder kvar och slutresultatet 5-3 är ett faktum.

Tränare Patrick Carlsson om matchen.
- Vi ger tyvärr bort kommandot i matchen direkt i första bytet där vi går rakt in i deras kontringsmål. Kanske borde vi i ledarstaben ha varit tydligare med vår varning,och lösning, för detta inför match. Lite som i matchen mot Nora så saknar vi sedan dedär riktiga trycket in på mål, vi har mycket puck på offensiv planhalva men kommer inte riktigt till dedär avgörande lägena. Vi lyckas heller inte få in någon puck i PP och när vi sedan satsar med 6 mot 4 i slutet så kan de skicka in pucken i öppen bur med två sekunder kvar.

Matchens trio:
Adrian Wallenborg
- Riktigt stabil debut. Får en mardrömsstart med en 2mot1:a emot sig i matchens första minut. Men skakar av sig det direkt och ingjuter sedan ett lugn längst bak i kassen matchen igenom.

Hampus Lindén
- Återigen en grym insats av Hampus. Bra åkningar, puckhantering och direkt inblandad i två av våra mål.

Oskar Trulsson
- Som alltid en grym krigarinsats! Alltid beredd att betala ett högt pris för lagets bästa och skapar flera bra lägen samt numerära övertag under matchen.

HC Örnen avslutar därmed 2021 med en förlust och en höst och vinter som präglats av en hel del frånvaro i laget. Detta är något vi hoppas ska förbättras när vi drar igång igen efter jul och nyårsuppehållet.

Patrick Carlsson sammanfattar första halvan av säsongen och kan konstatera att laget måste förbättra sig för att kunna kriga om en eventuell kvalplats framåt våren.
- Väldigt surt att avsluta hösten med en förlust, men nu kan vi lägga en mörk höst bakom oss och blicka mot en ljus vår.
Vi har varit väldigt sjukdoms- och skadedrabbade under hösten vilket gjort att vi inte fått någon kontinuitet varken i träningar eller laguttagning. Flera uppskjutna matcher har även gjort att vi haft ett väldigt hattigt schema och inte hittat in i det rätta matchtempot. Nu lägger vi ner ett hårt jobb i analysen av hösten för att komma ut ordentligt starka och som ett vinnande lag efter jul, med start i hemmamatchen mot Kristinehamn den 7 januari. Vi kommer ha mycket hemmamatcher under våren så slut ut bakom laget och kom ner till Trängen och ge oss det stöd vi behöver för att spela hem en slutspelsplats!